Reinigings methoden

Voor de reiniging van uw ramen, puien, daken en gevels zijn er diverse reinigingsmethoden mogelijk. Afhankelijk van  het vuil maken we onderscheid in hogedrukreiniging , sandwashing en glasbewassing.

RVL Reiniging werkt enkel met de beste apparatuur waardoor een streeploos schoon effect bereikt wordt.

 

Hoge druk reiniging

Bij een licht tot matig vervuilde gevel is in de meeste gevallen reiniging met hoge druk voldoende. Hierbij wordt de gevel gereinigd door een juiste combinatie van watertemperatuur, waterdruk en eventueel een reinigingsmiddel. Hogedrukreiniging kan zowel met koud water als met warm water/stoom (stoomcleaning). Wanneer hogedrukreiniging niet toereikend is, kunnen wij uw gevel reinigen met behulp van sandwashing.

Sandwashing

Sandwashing is een milieuvriendelijke manier van reinigen onder lage druk. Hierbij wordt water met toevoeging van een straalmiddel onder hoge druk op de gevel gespoten. Het straalmiddel is doorgaans olivinezand of grit, afhankelijk van de vervuiling en de ondergrond. Een bijkomend voordeel van deze manier van reinigen is de geringe stofontwikkeling waardoor de overlast voor u en uw buren beperkt blijft. Sandwashing is geschikt voor alle steensoorten, dus ook natuursteen.

Wassen met osmosewater

Osmosewater is zeer geschikt voor reiniging van ramen, puien en gevels. Vuil wordt opgelost en het water laat een streeploos oppervlak achter na de reiniging.

Osmosewater is water in zijn zuiverste vorm. We filteren het water en halen al het kalk, mineralen, ijzers en overige uit het water zodat je zuiver water over houdt. Dit “zachte” kalkvrije water geeft een streeploos en vlekvrij resultaat en laat een echt schoon raamoppervlak achter. We kunnen deze ook nog verwarmen wat hardere bevuiling makkelijker los laat komen.

 

Olivine zand

Olivine zand is een magnesium ijzer silicaat. Het heeft veel uiteenlopende toepassingen en wordt voornamelijk voor gevelreiniging gebruikt. Doordat het straalmiddel een zachtere structuur heeft kunnen gevels met minimale beschadiging gereinigd worden. Olivine Zand wordt veel toegepast voor het reinigen van gevels en beton, het verwijderen graffiti van steen, het verwijderen en reinigen van verf en verwijderen van roest.